In to the dream

Igår var jag hos mitt fluff för en pratstund, hårfärgning och mat. Hårfärgningen gick bra, jag la inte i själv utan färgade fluffet. Sedan gjorde vi mat, tacos. Det var fruktansvärt gott. Tacos är en av mina favoriträtter. Har varit så sen jag först åt den rätten, när det var har jag absolut inget minne av. Men det var både trevligt och gott. Upptäckte senare på kvällen att jag hade fått en röd fläck på underarmen. Ser lite ut som ett brännmärke.

Top Model måste ha startat utan min vetskap. Jag tycker att det är ett mycket intressant program att titta på, dels för de snygga fotografierna och roliga utmaningarna och dels för att det är ett mycket underhållande intrigdrama med alla dessa modeltjejer. Sedan får vi inte glömma att jag gillar Tyra Banks.

För tillfället är det tio tjejer kvar nu och den riktiga fajten kan man väl säga börjar nu. Idag fick de sin make over, det programmet brukar vara underhållande att se. Det är så kul att se tjejernas förändring och deras reaktioner på den samma. Oftast, i de tidigare säsongerna, så har det varit många tårar och en del tjejer har totalt hatad den frisyr som de fått. Denna gång var det inte någon som direkt hatade sitt hår, det var rätt förvånande.

Det roligaste med att titta på det hela är nog spelet mellan tjejerna. Falskheten, osäkerheten, grälen och känslorna. Bara allt intrigerande gör det helt värt att se. Det är underhållande. Sedan är Tyra så underbar. Nu har jag två amerikanska utslagstävlingar jag kommer följa: Top Model och So You Think You Can Dance?. SYTYCD kollar jag på lördag, då ser man båda repriserna efter varandra.

Just nu går Matrix på kanal 6. Har programmet på även om jag har sett filmen några gånger innan. Det är en bra film, jag vet hur den slutar så jag måste inte vara helt inne i den och det är inte mycket annat intressant på burken. Om jag inte misstar mig så är första filmen den bästa av de tre. Fast vissa av fightscenerna i de andra är inte att förkasta.  En sak är dock klar: jag vill kunna lära mig så som de gör i Matrix. En kabel i bakhuvudet och sedan är det bara att ladda in. Tänk så praktiskt.

Annars har jag haft tankarna på det där med chibi och humor en del. För att hålla tankarna ifrån annat. Det är skrämmande ibland, hur ett relativt bra tillstånd på bara en sekund kan bli till tomhet, ensamhet och magknip.

How the hell does the system work?

Först: Snodde detta från Morrigans dagbok: "Christianity - The belief that a cosmic Jewish Zombie who was his own father can make you live forever if you symbolically eat his flesh and telepathically tell him you accept him as your master, so he can remove an evil force from your soul that is present in humanity because a rib-woman was convinced by a talking snake to eat from a magical tree....yeah, makes perfect sense."
Hehe, jag kan inte låta bli att le åt det hela. När det uttrycks så så mår jag bara bra av allt. Häxor och trollkarlar får vi inte tro på, men en zombie som vandrade på jorden för 2000 år sedan är det inget konstigt eller fel att tro på. Bara jag som känner lukten av hyckleri?

Fick veta innan idag att Stureplansprofilen har släppts fri i brist på bevis. Åtalet läggs ner för att det inte kunnat gå att bevisa att det skett något brott. Grattis alla killar! Ni kan nu gå ut på krogen, droga en tjej, kidnappa henne hem och utföra grova sexlekar med henne, ni kan riva sönder hennes underliv och hennes skalp och ge henne blåmärken och andra skador utan att råka illa ut. Ni kan helt enkelt skylla på att ni var för fulla eller för dumma att fatta att tjejen inte inte ville bli våldspåsatt av tre killar samtidigt. Det är ett bra och tryggt samhälle vi lever i. Stureplansprofilen går fri, för att kanske göra liknande saker i framtiden. Vid två tillfällen nu har han inte fått några straff för det han gjorde. Han har inte ens blivit dömd för att ha gjort något. Men trots det så har två unge kvinnors liv blivit söndertrasade, två kvinnokroppar har blivit sönderrivna och mörbultade, av denna stureplansprofil. Betyder det att det är fritt fram att misshandla en kvinna under en sexakt och sedan ursäkta sig med att han trodde att tjejen var med på våldssex, hon sa ju aldrig något stoppord.

Undrar om det funkar på andra hållet... Om jag drogar, kidnappar och våldtar en kille med en majskolv, kan jag då komma undan med att jag inte förstod att han inte ville bli penetrerad i analen? Jag tror inte det, såvida killen inte var homosexuell, då kanske det skulle kunna funka. Men tydligen att det mer acceptabelt att en tjej ska vilja bli tagen bakvägen än en kille. Varför är det så? Kan någon förklara för mig varför en tjej ska ställa upp på analsex och stå ut med förfrågningar och tjat om det när det inte är samma press på killarna. Det skulle jag bra gärna vilja veta. Tjejen som råkade ut för stureplansprofilen hade sagt nej när han ville ha analsex, men vår käre stureplansprofil förstod inte det utan tog sig rätten att gå in den vägen än då.

Det är så frestande att ta sig ner till Stockholm, besöka stureplan, leta upp den här killen, förföra honom, droga honom och släpa med sig honom till en undanskymd lokal någonstans. Därefter så börjar man ge honom av sin egen medicin. Kanske lite Boku No Sexual Harassment behandling? Nej förresten, det är alltför mildhänt... Något som involverar en majskolv, en frusen colaflaska, en liten melon och en cricketklubba är nog vad jag har i tankarna... Kanske en annans (tack Sci för tipset) och ett sånt där trekantigt rivjärn. Sedan, när man har lekt ett tag med alla dessa föremål så rör man ihop citronsaft och salt och ringlar över (och i) för ännu bättre effekt. Sedan börjar man om igen och upprepar ett par gånger. Killar som han förtjänar lätt en sådan behandling, i alla fall i mitt tycke. Och jag skulle förmodligen inte anmäla en våldtäkt om jag blev utsatt för en, inte när vårt samhälle låter sånt här hända. Då tar jag hellre hand om det på egen hand, jag har ju tillvägagångssättet uttänkt redan.

BTW: min lilla rosa är så trevlig. Lämnar inte huset utan den i min ficka. Lilla sötsak!

What's wrong with people?

På aftonbladet idag läste jag om en 18-åring som har förgripit sig på en sjuårig flicka som han suttit barnvakt åt. Övergreppen ska ha skett under två år tid både hon honom själv och hos flickan. Under övergreppen har han ibland haft porrfilm på. Nu åtalas killen för grov våldtäkt på barn.

Vad är det för fel på den manliga populationen egentligen? Överallt läser jag om våldtäkter och övergrepp, något som jag börjar bli rätt trött på kan jag tillägga. Snart orkar jag inte ens bli förbannad på det hela heller, låt bara killarna som gör dessa brott få vad de förtjänar: ett basebollslagträ uppkört i avgasröret. Eller varför inte en majskolv.

Efter att ha spenderat över fyra dagar med att läsa engelska webcomics har en idé tagit form in my sick twisted brain. Det har med papper, penna, chibifigurer och humor att göra. Undra hur långt den tanken kommer att förflytta sig. Det återstå att se, förmodligen inte särskilt långt men ändå. Det är trevligt att ha något att prata med.

Det är det 27:e idag. Imorgon är det den 28:e. Hoppas jag kommer i säng någorlunda i tid i natt. Hoppas jag kommer upp ur sängen så jag inte försover mig totalt. Hoppas det går bra. Börjar bli lite smått nervös över det hela. Inte ens mina webcomics kan få tankarna ifrån det hela nu. God damit.

Åhh, jag tror jag precis har blivit ombedd (eller uppmanad) att skriva en novell. This can be nasty.

And I have been 'night pillat'

Uppdaterad blogg. Lite mer diskret och inte lika mycket kaotisk som den förra bakgrunden. Jag tyckte om bakgrunden med de fallande cherry blossom bladen, men trivs med denna stjärnbakgrunden med. Den är lite lugnare och mer filosofisk på något sätt.  Säg gärna vad ni tycker i en kommentar.

Klockan är halv fem på morgonen och jag börjar bli lite trött. Har varit helt uppe i mitt blogg-html-knåpande, bildletande och bildskapande att jag totalt glömt bort både tiden och tröttheten. Men nu kommer den krypande i rask takt. Bloggen känns färdigpillad på jag har hamstrat en hel hör med bilder. Så nu börjar det lugna ner sig och jag känner hur trött jag blivit.

Under tiden jag har suttit här nu i natt har jag haft två låtar på repeat: Markoolios Emma Emma och Måns Zelmerlöws Maniac. Markoolios låt har verkligen vuxit hos mig, jag vet inte om jag är förtjust i att låten handlar om det som jag tror att det handlar om... Han har barnpublik! Men jag kan nog släppa det och bara gilla låten antar jag. Zelmerlöws låt är riktigt bra, det tyckte jag redan första gången jag hörde den. Jummi säger jag bara.

Idag har jag faktiskt plockat ut mina köksprylar ut i köket. Det har bara tagit mig lite över en vecka att ta ut allt och fylla mina köksskåp. Sanslöst skandalartat. Flyttlådorna med böcker och kläder står dock orörda fortfarande. Det tar nog en vecka till ungefär innan jag lyckas orka plocka i dem. Och soffan ska vi inte ens prata om.

Såg på So You Think You Can Dance idag. Reprisen givetvis, men att vad jag har saknat det programmet. Blev helt såld i det förra säsongen och när jag såg att det hade börjat på Kanal5 igen blev jag överlycklig, ända tills jag kom på att föräldrarna inte har kanal5. Men nu kan jag se det. Det är så bra. Jag hejar på Pasha och Neil. Heja heja!

Snart är det den 28:e och jag har inte ens orkat börja oroa mig och få ångest än. Det är illa. Men det kommer säkert... Det kommer att komma, lika säkert som att man har räkningar att betala i slutet av månaden.

Till sist måste jag bara dela med mig av en helt underbar webcomic som jag nyligen har upptäckt:
http://www.ctrlaltdel-online.com/comic.php
Den är så bra, en av mina nya favoriter. Handlar om tv- och datorspel, nördar och udda personligheter. Helt i min smak och jag skrattade massor när jag läste den. Den är riktigt snyggt gjord dessutom.

Glöm inte att skiva en kommentar, God Damit!!
Kommentar!

Eller i alla fall ett 'hej'...

Ha ha ha hentai

Äntligen har jag sett igenom Boku no sexual harassment. Animegayporr äger! Jag trodde nog att den skulle vara mycket värre än den var, satt och väntade på den beryktade majskolven som dök upp i andra avsnittet. Den var rätt rolig att se, vet inte om det är normalt att sitta och fnissa/små skratta åt en gay hentai, men det var exakt vad jag gjorde i alla fall. Rent animeringsmässigt så var den riktigt bra. Hur japanerna lyckas med att teckna bakgrunder och saker så realistiskt kommer jag nog fundera på ett bra tag. Det är inte första gången jag sitter och funderar "hmm, det där ser ut som äkta sten..." när jag ser på en anime. Handlingen var ok, ja det var en handling som faktiskt förde det hela framåt. Det är inte en serie som hamnar på min personliga toplista direkt. Det är en hentai, vilket är lik med porr, och porr i allmänhet är inget jag hoppar högt över. Fast porr i detta format var mer underhållande än det riktiga. Allting ska vara så vacker och glittra och ha sig. Väldigt sött.

För inte så länge sedan så jag faktiskt en annan gay hentai: Ai no Kusabi. Inte lika mycket snusk i den men långt ifrån oskyldig. Också en bra story som förde handlingen framåt. Vad är det egentligen med shounen ai/yaoi och triangeldramer? Även den hade rätt bra animering och ljud.

En sak som jag dock kom att tänka på nu när jag såg på sexual harassment var röstskådespelarna. Jag menar, jag fattar ju att man som röstskådis (i alla fall om du är japansk sådan som gör animeröster) så måste man utsätta sig för alla de möjliga och omöjliga situationer för att få rätt uttryck och ton i rösten som figuren på TV-skärmen utstrålar. Om det så betyder att man har halva munnen med fetvadd för att få det att låta som om man har varit i slagsmål eller att lyckas gråta på kommando. Men att spela in till hentai? Jag vet i alla fall att jag skulle känna mig lagom generad av att stå och stöna och skrika i en mikrofon så. Fast det är kanske inte värre än andra röster vad vet jag. Det är i och för sig extremt lätt att fejka ljuden så det är nog inte så svårt ändå. Men genant.

Om man hinner ha allvarliga funderingar på sånt så är man inte jätte seriös med sitt tittande. Det är underhållande, små sött och fnissbart. I alla fall för min del.

Vidare till nästa animerelaterade subjekt: soundtrack. Tsubasa Chronicle har ett riktigt bra soundtrack med några riktigt härliga låtar. Även om serien hade en del att önska så är musiken riktigt bra. Musiken till Jigoku Shoujo var även den en höjdare. Hade några riktigt bra låtar där, lagom med horror och mystik. Öppnings- och slutlåten till School Rumble är helt underbara. Jag älskar dem. Samma sak (i alla fall öppningslåten) med Utawarerumono och Ouran High School Host Club. Bra låtar och bra serier. Väldigt bra. Som om inte det var nog så hittade jag en mapp med 1001 anime öppnings- och slutlåtar. Gissa om jag var glad över den. Där fanns massor, både sånt som jag redan hade, letat efter eller inte ens visste om. Har inte gått igenom allt än. Det gäller att gå igenom den små steg åt gången.Mer anime uppdateringar kommer att komma framöver.

My Blogg!

Min blogg är uppdaterad och totalt sötgjord!!! Tack Zombielicious för din hjälp och ditt tålamod.
This it it folk. What do you think? lovely, isn't?

Skriva gärna en kommentar.

Kommentera sa jag!

Suicide stairs

Igår morse var jag tvungen att gå på toa. Normalt sätt så är jag noga med att ha kissat innan jag går och lägger mig så att jag slipper gå ner för min trappa yrvaken och halvsovande. Det skulle nämligen kunna döda mig. Normala trappor kan vara farliga att gå i om man inte är vaken, min trappa är rena dödsfällan. 1. Den är brant. 2. Den har inte riktiga trappsteg (se det som en blandning mellan en trappa och en stege). Så jag vill inte direkt trilla ner för den. Förmodligen skulle jag slå huvudet i mitt TV.bord och dö, om jag inte redan brutit nacken vill säga. Så när det blir som det blev igår: att jag måste ner för trappan inte riktigt vaken, då tar jag det väldigt försiktigt ner. En fot i taget och verkligen se till att foten är på trappsteget och ingen annan stans.

Idag är det fredag gott folk! Det betyder att jag måste till affären. Har inte haft något att äta till frukost de senaste dagarna nu och nu måste jag verkligen till affären för bröd och ost. Och lite annat gott.

Go SVT

Jag kan inte tro det! SVT sänder en hel natt med anime den 7:e september!
Med en hög intressanta filmer som jag ska se. Tänk att svensk TV kunde ta ett sådant beslut, och dessutom inte bara sända naruto eller Pokémon. Wow. Jag är så... lycklig.
Filmer som: Spirited away, Perfect Blue, Voices of a distant star, Stormy Nights och Kakurenbo kommer att visas. Sedan kommer även Grrl Power att visas plus två dokumentärer om anime. En om hur man gör anime och en om anime- och mangakulturen i japan.

Jag är så lycklig att jag nästan kan gråta...


De senaste dagarna har jag suttit och läst en helt hysterisk webcomic.
http://www.ctrlaltdel-online.com/comic.php gott folk. Read and laugh. Det är några sidor att tugga sig igenom om man börjar från början dock... My brain has melted away now... Need sleep... *blubb blubb*

Sexual Harassment

Allt detta med stureplansprofilen med kamrater som har varit. Jag läser tidningarnas artiklar och försöker förstå men utan någon större framgång. Hur kunde 21-åringen släppas fri första gången? Tjejen hade uppenbara skador efter sexuellt våld och hon hade gråtande sagt nej upprepade gånger. Men killarna dömdes inte. Varför? För att tjejen till en början hade ställt upp på sex och att killarna inte förstod att de våldtog tjejen. Som upprepade gången grät och bad dem sluta.

Sedan händer samma sak igen. En kvinna blir grovt våldtagen av samma 21-åring. Denna gång med en annan kamrat till honom. Denna gång blödde tjejen kraftigt från underlivet och hade fått hår bort slitet från huvudet. Hon hade blivit drogad på krogen och "kidnappad" ifrån sin väninna som också blev drogad. 21-åringen nekar till brott.

I förhören skall tydligen tjejernas sexuella historia tagits upp. Hur ofta har de haft sex, har de haft ONS, om de gillat hårda tag mm. Men det togs inte upp frågor om 12-åringens sexuella bakgrund, om han till exempel blivit anklagad för våldtäkt innan. Att han blivit det togs det ingen hänsyn till i detta fallet. Han blev friad från den förra våldtäkten och detta är ett nytt fall som ska bedömas helt utan koppling till det förra. Men om tjejen haft ONS så kan det ställa till hinder, för hennes del. Det låter fullkomligt normalt och rätt i mina öron *not*.

Stureplandprofilerna skulle inte ha förstått att tjejen inte ville bli våldtagen. Tjejen va med på dessa BDSM liknande lekar. Dessutom sa hon aldrig något stopp ord. Undrar om folk är så insatta i vad ett stopp ord egentligen är. I vålds lekar där man ska leka våldtäkt eller liknande behövs ett ord för att veta när gränsen är nådd. I och med att ord som nej och sluta är en del i leken så används ofta ord som på förväg är bestämda och som är så långt ifrån det som de håller på med som möjligt. Ord som normalt inte används under sex eller liknande situationer. Men det är ett ord som båda (alla) perter har kommit överrent om innan. Hur f*n ska en tjej kunna säga ett stopp ord om det inte kommit överens om ett sådan?! Att tjejer kan bli våldtagna på detta grova och hänsynslösa sätt och killen kan promenera därifrån med orden "jag visste inte att hon inte ville" gör mig så arg på systemet. Är det ok att skylla på att man var full eller inte förstod situationens allvar? Kan man komma lättare undan om man spelar dum?

Tänk om vi skulle göra samma sak på andra brott. Ta inbrott på en bensinmack. Det finns videokameror som bevis. Man frågar butiksägaren om de har varit rånade innan, om de har har en historia av inbrott så minskar det deras trovärdighet. Hade butiken pengar eller andra saker som skulle kunna locka en tjyvs intresse? Rånaren går sedan fri för att han inte insåg att han begick ett brott, han förstod aldrig att butiksinnehavaren inte ville bli rånad.

Det är inte konstigt att tjejer inte vågar anmäla våldtäkt när det ser ut som det gör. Det får mig att fundera på om jag skulle anmäla det till polisen om jag skulle råka ut för en våldtäkt. Hur stor är chansen att gärningsmannen faktiskt fälls? Med det system som finns idag hade jag nog hellre sett till att gärningsmannen fick ett straff på annat sätt.

And what will you do about it?

Lagarna i detta land är för det mesta ett skämt och tandlösa. Nu senast så läste jag på aftonbladet.se om en ny lag som gör att lärare har rätt tt ta ifrån elever mobiltelefoner och musikspelare. Det låter väl bra, äntligen kan lärarna göra något allt. Men lite längre ner står det att mobil får inte beslagtas om den är avstängd eller ljudlös. Betyder det då att en elev kan sitta och smsa eller prat i mobilen under lektionstid så länge den är på ljudlös nivå? Än en gång har beslutstagarna lyckats med en total meningslös lag. Grattis!

Det är synd att lärarns auktoritet har sjunkit så mycket som det har gjort. Eleverna visar ingen respekt och lärarna ha ingen rätt att försvara sin ställning. Om en lärare tar i en elev så kan han bli anmäld och de har ingen rätt att beslagta mobiler och liknande. Det finns elever som absolut inte lyssnar på vad lärarna säger och vad ska man då göra?

Föräldrar kan vara knepiga med, vissa anser att skolan ska sköta uppfostran av ungarna och skiter själva i det medan andra anser att skolan minsann inte ska lägga sig uppfostran alls och låta ungarna göra som de vill. Som om inte det vore nog så anser en hel del människor att lärare inte kan vara så svårt, det är ju bara att stå och prata och se efter ungar. Det finns komplicerade ungar och komplicerade föräldrar.

Lärar yrket är ingen dans på rosor i dagens samhälle. Man måste nog vara tuff och ha skinn på näsan för att klara yrket.

I samma tidning läste jag om två hundattacker i Stockholm. Bland annat var det tre dobermanns som attackerat en gammal kvinna. Min gissning är att dessa hundar kommer att avlivas för deras illdåd. Men vad händer med ägarna? Vad får de för påföljder? Jag tycker synd om dessa hundar, hundar som skulle kunna vara så fina hundar men som är förstörda av människor.

En sak som slog mig är att vi har en förmåga att avliva hundar som attackerar, samma sak med katter. När min kan tuggade sönder mitt finger frågade läkarna om jag "tagit hand om katten". Varför skulle jag avliva henne bara för att mitt finger var det närmaste att bita när hon var rädd? Jag tycker nästan att vi är så snabba med att avliva istället för att tänka rationellt.  Det finns så många hundar som far illa på grund av oss människor. Jag skäms.

Kan vi inte göra samma sak med människor då? Kan vi inte bara avliva alla människor som verkar vara aggressiva och som anfaller andra? Vi gör det med andra djur så varför inte med vår egen art?

En annan sak som jag har funderat över är det hela med Linné. Vår nationalhjälte som reste runt jorden och inplacerade växter och djur i det system som används än i dag.Han klassificerade tusentals växter och ordnade alla djur i familjer och släkten. Allt detta kan man läsa om i skolböckerna, men var står det att det var Linné som först klassificerade människan i olika raser? Var står det i skolböckerna om att det var Linnés tankar rasforskning som nazityskland tog efter och utvecklade? Jag läste i alla fall inte om det i skolan. Varför? Är vi inte lika stolta över den sidan av Linnés arbete? Är vi falska? Förmodligen så är vi det. Jäkla människosläkte.

When they die, then will you see?

Har den senaste tiden haft socialstyrelsens beslut om de nya riktlinjerna för sjukskrivningar för utbrända och deprimerade. Det hela handlar om att personen som lider av utmattningssymptom, utbrändhet eller depression inte ska få vara sjukskrivna. De nya riktlinjerna för utmattningssyndrom är att det i normal fallet inte kommer att vara en enda sjukskrivningsdag. För depression är motsvarande siffror 0 dagar för lättare depression, upp till tre månader sjukskrivning för måttlig, och upp till 6 månader för allvarlig depression. Målet är enligt socialstyrelsen (och försäkringskassan) att minska de slentrianmässiga sjukskrivningar som läkare oftast gör i dessa fall.  Dessutom vill de se till att den drabbade lär sig att hantera sitt liv och lär sig att inte överarbeta så mycket. Det låter jättebra, men jag är mycket skeptisk till det hela.

Det som jag ser framför mig är att folk som behöver hjälp inte får den hjälp de behöver. Om man är utbränd och går in i väggen behöver man tid för att läka sig själv och finna sin styrka igen. Jag tror helt inte på att det hjälper att bara säga åt personen att jobba mindre och skicka tillbaka den till sin arbetsplats igen.

Likadant personer som lider av depression. Jag kan ha fruktansvärt fel men jag är rädd för att läkare skickar hem personer med depressioner och psykisk ohälsa med orden att det inte är så farligt ändå. Detta är i mina ögon ett farligt och dumt drag. Deprimerade personer som inte får hjälp kan bli desperata och försöka ta sitt liv. Och utmattningssymptom kan leda till att man dör. Stress kan döda. Så jag funderar på hur sjutton socialstyrelsen tänker i detta fall.

MIt tilltro till hela systemet är minst sagt skeptiskt och jag betvivlar starkt att detta kommer gynna den lilla människan som mår dåligt. Istället känns det som om försäkringskassan beslutat sig för att spara in pengar och samtidigt förfina siffrorna på långtidssjukskrivna totalt. Så då kommer man på den geniala idén att dra in sjukskrivningar på lite olika saker, ryggskott bland annat. Från innan 200 dagar till max två veckor om man har ett mycket krävande arbete. Jag kan se min far framför mig när han ligger i sängen i veckor och har så ont att han inte kan röra sig.  Två veckor up your ass.

Hur detta ska hjälpa de som redan mår piss ser jag inte. En kvinna sa i en artikel i DN att hon välkomnade förslaget. Hon hade själv varit utmattad och blev sjukskriven i 1.5 år, detta gjorde att hon hade väldigt svårt att komma tillbaka till arbetet igen och att de nya riktlinjerna skulle förhindra att man tappade kontakten med arbetets livet. Mycket vackert. Men jag köper det ändå inte fullt ut. Faktum är att  jag inte köper det sociala nät som finns överhuvudtaget när det kommer till dessa "sjukdomar". Speciellt inte de som handlar om psykisk ohälsa.

Psykvården i dagens samhälle är skrämmande ibland. Vi läser i tidningarna om psykiskt sjuka människor som begår makabra våldsbrott, jag minns speciellt vansinnesbilfärden i Stockholm för något år sedan, eller mannen som överföll folk i en tunnelbana med ett järnrör (eller var det en yxa?).  Jag minns inte om det var båda eller bara den ena av dessa män som hade uppsökt psyk ett flertal gången med inte fått någon hjälp. Som jag sa innan så kan folk bli desperata när de inte blir tagna på allvar eller får den hjälp de behöver. Ska man verkligen behöva skada sig själv eller andra för att få hjälp av psyket idag? Att bli ratad hjälper inte direkt dessa människor i deras situation, snarare förvärrar det.

Dagens psykvård är inte den bästa, 700 miljoner har psykiatrin fått från 2005 och 2006 för att förbättra och kunna hjälpa mer. Men trots massor av pengar och en hel uppsjö av olika projekt så har idet inte blivit mycket märkbart i de nedre leden. Inte mycket konkreta förbättringar har gjorts i den psykiatriska öppenvårdens innehåll, organisering, och tillgänglighet, suicidprevention, eller psykisk ohälsa hos unga och psykisk ohälsa hos äldre. Och ändå är det väl där som pengarna borde läggas? Suicidprevention för guds skull! Att folk inte mår så dåligt att de aktivt försöker sluta leva. Men det var tydligen inte så viktigt i detta fall. Det är ju ändå oftast bara arbetarfolk som är till problem ändå.

Jag kan inte låta bli att fundera på om dessa beslutstagare har upplevt en ordentlig depression eller om de gått in ordentligt i väggen någon gång. Detta är något som jag starkt betvivlar. Undra om de fortfarande tagit samma beslut om de upplevt det hela själva. Men varför är det så att de som fattar besluten sällan har någon aning om vad det är de egentligen fattar beslut om? Politiker som inte har en susning om hur det är för arbetarna i de lägre leden men som de säger åt hur de ska leva sina liv utan en minsta kunskap om hur det är att leva under de förutsättningarna och hur deras så "genialiska" idé kan katastrofala konsekvenser. Bilden jag får är George Bush som försöker leka Gud och "göra det bästa för världen". Lite samma syn får jag av våra slipsklädda politiker som sitter och ska "hjälpa Sveriges befolkning" utan att veta hur befolkningen har det. Det är så jag mår illa.

Man kan fundera på om någon av dessa stora beslutsfattare har haft en syster, bror, dotter eller son som de har hittat på toaletten med skärsår och 11 sorters pillerburkar omkring sig, eller hängande från taken med en snara om halsen, bara för att personen mått så dåligt att han eller hon inte orkade med livet mer.  För att han eller hon inte fått den hjälp som behövdes, för att ha blivit hemskickad med en klapp på axeln och blivit tillsagt att det snart går över.

Min tilltro på samhället är minst sagt bristfälligt, och så kommer det vara tills jag får det motbevisat. Man får hoppas att det inte är så krasst och illa som jag befarar, men tills jag får det svart på vitt att så inte är fallet kommer jag förtsätta att tro att hela detta systemet är ett stort misstag och ett skämt.

Updating after holiday

Phew, då har jag loggat in på cosplay.com och uppdaterat min aktivitet där. Var tvungen att gå igenom alla forumstrådar för att vara ajour och jag postade bara inlägg i åtta trådar.

Jag har bildmani, jag måste ha mer bilder. Igår satt jag och letade efter bilder ett bra tag, känns som om jag har rensat stora delar an Internet på animebilder snart, men det måste finnas mer som jag inte sett än. Var finns de? Vilka sökord hittar jag dem på? Ge mig!!!

Summer sum

Sommaren har bestått av några ingredienser: föräldrar, katt, lajv, diskande. Men den tyngsta delen har varit anime. Väl medveten om föräldrarnas Internetsituation (56k moden) och med tanke på att jag hade ungefär 250 - 300 GB anime på min lilla externa hårddisk beslöt jag mig för att plocka med mig den nämnda till föräldrarna. Det visade sig vara ett väldigt bra beslut. Jag har gått igenom serier på löpande band känns det som. Innan småland såg mig hårddisk ut så här:

image2

Efter sommaren (några veckor och nätter senare) ser den numera ut på följande sätt:

image3

En del har hänt som ni kanske kan se. En del har gåtts igenom, en del har älskats, en del har kastats bort, men hela 20 serier har jag lyckats att plöja igenom. De serier som jag har avverkat är följande (parantesen efter titeln är det betyg som jag satt på serien på anidb.net): Gauken Heaven (8), Galaxy Angel (5), Afro Samurai (7), Black Blood Brothers (8), Versallies no Bara (10), Magical Nyan Nyan Taruto (6), Rozen Madien Traumend (7), Meine Liebe Wieder (6), Tsubasa Chronicle (6), Utawarerumono (9), Kashimashi: Girl meets Girl (6), Kumo no Mukou - Yakusoku no Basho (7), Onegai Teacher (6), Yoshinaga-san`chi no Gargoyle (7), Ouran Koukou Host Club (8), Suzumiya Haruhi no Yuuutsu (6), Jigoku Shoujo (8), Fate/stay night (6), D.N. Angel (7) och School Rumble (9). I den ordning som de blev uppräknade mer eller mindre.

Då är det bara recensionen av dem kvar nu då... Eller kanske inte.
Men några serier som jag tycker bör nämnas lite närmare är följande:

Gakuen Heaven
Black Blood Brothers
Versailles no Bara
Utawarerumono
Jigoku Shoujo
School Rumble

De serier som jag tyckte var de bästa av de som jag såg. Gauken Heaven var vara så charmig och lätt sedd med massor av bishounens. Black blood brother var även den en trevlig bekantskap. En liten historia om vampyrer med ett oväntat slut. Versailles no Bara grät jag floder till när jag såg den. Den växte verkligen enormt efter halva serien. Utawarerumono fastnade också lite extra för den fina känslodramat som fanns där. Jigoku Shoujo gav mig lite rysningar, en lätt skräckserie som egentligen inte var så farlig. Men med en bra handling och ett bra soundtrack. Mycket bra soundtrack. School Rumble är nog den första riktiga komediserie som jag gillat. Fnissade och skrattade en hel del åt karaktärerna och händelserna i denna. Oförglömliga karaktärer.

Det närmaste i animeväg för min del blir nog att se School Rumble 2 och se klart både Death Note och GTO. Sedan får vi inte glömma långkörarna som Naruto och Sailor Moon som jag ännu inte sett mer än en säsong på. De kommer plöjas igenom inom en framtid.
Men det har varit en trevlig animesommar för min del, får hoppas att det kan bli en lika trevlig animehöst med många bra och intressanta serier. I will keep it updated.

A lovely reunion

Tillbaka i Värmland igen.

Det har varit skönt att komma hem, datorn behövde lite omvårdnad och kärlek innan den kände att den kunde samarbeta med mig ordentligt, men nu har vi bara kärlek mellan varandra igen. Måste säga att det är riktigt trevligt att fingra på mitt tangentbord igen. Inget ont om mammas laptop - eller jo, massa ont till mammas laptop som skrev dubbla ord och konstiga saker i tid och otid. Nu kan jag fingra på i den hastighet som jag känner för och vet att det blir som jag (oftast) vill ha det. Dessutom, sen jag kom tillbaka så har min dator blivit en riktig dator. Jag gjorde den till fullfjädrad dator innan: jag installerade Office. Det är mig en fråga hur jag har kunnat ha en dator utan office, men nu så är det åtgärdat. Microsoft Word. Det är rediga grejer det!

Inte nog med att jag lekt vackert med min dator idag, igår lyssnade jag på min lilla rosa för första gången. En långkörare blev det redan första gången vi var tillsammans. Det var riktigt trevligt. Min lilla rosa är verkligen skön. Designen är syndig och ljudet är ännu bättre. Till och med syster tyckte att den var lite söt. Jag tycker den är det sötaste man kan hitta i en mp3-spelare.

Just nu ser jag de grönaste ögonen jag någonsin sett. På TV, det är en bollywood film, ska bli intressant att se vad det är för genre. Ylande sång och spektakulära (och underliga?) dansscener. Glömde jag säga kass engelsk dubbning då och då? Detta är något hollywood borde ta efter, jag skulle betala för att se de stora skådespelarna skutta runt i pastellfärger och dansa sensuella danser till falsettylande. Vem skulle inte det? Men, de översätter inte de indiska sångerna! Usch vad lågt. Den håller på i 3.5 timme, så det är bara tre timmar kvar. Kan nog bli rätt kul detta.

Little pinky

I går hämtade jag ut den: Min lilla rosa. Det vita kuvertet med bubbelplasten slets upp så fort jag kom hem och där låg den i sin minimalitiska plastförpackning. Den är liten, löjligt yttepytteliten och alldeles helrosa. Displayen är rund och texten är coolt blå. Den är så underbart liten och söt och älskvärd. Menyerna är enkla och knapparna är välfungerande, ljudet är helt jättebra också. Tillsammans med de extrabeställda rosa hörlurarna just
för Creatives spelare är den bara så fräck. titta bara på den: 

   <-- där är min lilla rosa älskling, jag är så kär i den (länk till bilden i full storlek http://images.creative.com/iss/images/corporate/artwork/hires_zsplus_pink.jpg )

Är den inte bara helt underbar? min nya snuttissak och älskling. Min lilla rosa. Nu har jag min lilla rosa och svarta pärlan (mobilen), mina små älsklingar till prylar. Lilla rosa kom med en liten överraskning också: musik. Det var lite musik i den när jag kikade i den, trevligt. Och så fick jag en baby USB-sladd. För den var verkligen pytteliten. Knappt tio cm allt som allt. Så gullig! Jag är så nöjd med mitt köp, även om den gamla spelaren hittades. Den kan få gå i pension nu, jag har hittat något mycket sötare och bättre.

Välkommen till min blogg förresten.

RSS 2.0